Gastouder

You are here:

Om gastouder te worden moet je minimaal in het bezit zijn van een diploma MBO helpende zorg en welzijn.

Zoek je meer informatie over een opleiding tot gastouder, dan kun je je wenden tot:

http://www.kennisnetwerkgastouderopvang.nl/gastouderopleiding-hzw-2/ of

bel naar gastouderbureau BAZZ voor een kennismaking en meer informatie over samenwerking.

Het werk van gastouder biedt u een droombaan aan huis als u graag voor kinderen zorgt. Wanneer u andermans kinderen opvangt, dan zult u merken dat gastouderopvang veel meer is dan alleen op iemands kinderen passen. Het is een professioneel beroep waarbij de zorg voor het kind en het contact met ouders van belang is. Ouders moeten u kunnen vertrouwen en u moet een goede klik met de ouders en het kind hebben om een relatie voor meerdere jaren aan te gaan.

Daarnaast hecht gastouderbureau BAZZ veel waarde aan kwalitatief goede opvang. Kennis speelt hierbij een belangrijke rol. Om de kennis van onze gastouders te vergroten en/of up to date te houden bieden wij diverse cursussen en thema avonden aan.
 
Uw woning zal binnen de gastouderopvang een prominente plek innemen. Hier zal immers het grootste gedeelte van de tijd de opvang plaatsvinden. Om deze reden dient uw woning aantrekkelijk, veilig en schoon te zijn conform de eisen die de Wet Kinderopvang stelt. In de meeste gevallen kan dit al met kleine aanpassingen worden gerealiseerd. Om deze reden zullen wij, voordat de opvang van start gaat, een risico-inventarisatie bij u uitvoeren. Daarnaast zal uw woning jaarlijks opnieuw worden gecontroleerd of eerder worden gescreend, wanneer (er iets in) de opvanglocatie wijzigt. Buiten het feit dat Gastouderbureau BAZZ uw woning screent, zal de GGD eveneens een inspectie uitvoeren op het opvangadres.
 
Als gastouder mag u maximaal 6 kinderen (van 0-13 jaar) tegelijk opvangen (inclusief uw eigen kinderen tot 10 jaar). Dit geldt voor alle op te vangen kinderen, ook als deze niet door gastouderbureau BAZZ bemiddeld worden. In totaal mogen er maximaal 2 kinderen onder het jaar, maximaal 4 kinderen onder de 2 jaar en in totaal maximaal 5 kinderen onder de 4 jaar tegelijk worden opgevangen. Dit is inclusief uw eigen kinderen.
 
Het uurtarief dat wij in 2019 adviseren, bedraagt € 4,95 bruto per uur per kind. Dit is een advies, de gastouder mag hiervan afwijken. 
 
kijk ook eens binnen bij onze gastouders

Kwalitatief goede opvang

Werkt u graag met kinderen? Bent u ondernemend? Bent u in het bezit van een relevant pedagogisch diploma (SPW, PABO, Pedagogiek)? Heeft u altijd al een minicrèche aan huis willen realiseren? Dan is dit uw kans! Gastouderbureau BAZZ is namelijk altijd op zoek naar gemotiveerde, enthousiaste en professionele gastouders in de Drechtsteden, de Alblasserwaard e.o.
 
Hoe kunt u gastouder worden? Vul het online formulier in of neem telefonisch contact met ons op. Gastouderbureau BAZZ zal u dan uitnodigen voor een sollicitatiegesprek op kantoor en zal middels dit gesprek bekijken of u over de vaardigheden beschikt die wij van een professionele gastouder verlangen. Het is van groot belang dat u een wezenlijke bijdrage aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen kunt leveren. U onderneemt verschillende activiteiten om kinderen een leuke en leerzame dag te bezorgen, waarin u let op leeftijd, ritme van het kind en een juiste balans tussen inspanning en ontspanning.

Eisen

  • Relevant diploma (minimaal Helpende Zorg en Welzijn)
  • EHBO aan kinderen certificaat (Oranje Kruis of Nikta)
  • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

Meer infomatie

Klik hier voor meer informatie over het werken als gastouder. Gastouderbureau BAZZ helpt u op weg naar uw droombaan aan huis. U kunt rekenen op een uitstekende (pedagogische) begeleiding en een service die staat voor kwaliteit.

Wilt u weten of het gastouderschap iets voor u is? Klik hier
 

De Belastingdienst heeft een speciale ‘ondernemerscheck’ om te bepalen of gastouders wel of geen recht hebben op aftrekposten en dus als zelfstandig ondernemer aangemerkt kunnen worden.

www.belastingdienst-ondernemerscheck.nl/  

nos.nl/artikel/2147050-gebruik-ondernemerscheck-voor-zzp-ers.html (achtergrondinformatie).

www.kennisnetwerkgastouderopvang.nl/aandacht-voor-de-bemiddelingsovereenkomst-tussen-gastouderbureau-en-gastouder/

 

Hieronder kunt u uw (vrijblijvende) aanmelding doen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op: