Vraagouder

You are here:

Gastouderopvang

Er zijn twee vormen van gastouderopvang. De opvang vindt plaats op het adres van de gastouder of de opvang vindt plaats op het adres van de vraagouder. Wanneer de opvang plaatsvindt op het adres van de vraagouder, dan is er sprake van de regeling 'dienstverlening aan huis'.
 
Uw wensen en behoeften worden als uitgangspunt gebruikt bij de zoektocht naar de gastouder die het beste bij uw gezinssituatie aansluit. Wij vinden het van het grootste belang dat u uw kind met een vertrouwd gevoel achterlaat bij de gastouder waar u een klik mee heeft. U kiest dan ook uw eigen gastouder uit.
 
Gastouderbureau BAZZ werkt alleen met erkende gastouders die pedagogisch gediplomeerd zijn (Helpende Zorg, SPW, SPH, PABO, Pedagogiek). Daarnaast zijn gastouders verplicht het EHBO aan kinderen diploma te behalen en jaarlijks te herhalen. Verder verwachten wij van onze gastouders dat zij zich blijven ontwikkelen en hun kennis up-to-date houden door deel te nemen aan de interne cursussen die het gastouderbureau organiseert (zie het kopje cursussen op de homepagina).
 
Naast de wettelijke eisen waar gastouders zich aan dienen te houden, werken al onze gediplomeerde, erkende gastouders met ons pedagogisch beleidsplan. Dit beleidsplan vormt de leidraad voor het werken met kinderen, waarbij de eigenheid en ontwikkeling van het kind voorop staan.
 
Op het moment dat u interesse heeft in gastouderopvang, dan volgt er een (vrijblijvend) intakegesprek met één van onze bemiddelingsmedewerkers bij u thuis. Dit gesprek vormt de basis om tot een goede koppeling te komen.
 
Op basis van uw wensen en verwachtingen volgt een kennismakingsgesprek met gastouders die mogelijk iets voor uw gezin zouden kunnen betekenen. Tevens ontvangt u een offerte met daarin de berekening van de kosten van de opvang. Dit is geheel vrijblijvend. U betaalt bij ons géén inschrijfgeld of starttarief, maar u begint pas met betalen als u uren afneemt. Voor onze actuele tarieven verwijzen wij u graag naar de pagina "Tarieven" op deze website. Bovendien ontvangt u een tegemoetkoming in de kosten van de overheid. Deze tegemoetkoming is afhankelijk van uw (gezamenlijk) inkomen. Wij helpen u graag met een aanvraag of een proefberekening van uw situatie. Ga naar "Tarieven" onder het kopje vraagouder en vul het sjabloon in.
Bel 078-6147188 voor meer vraagouder-informatie.
 

Voordelen gastouderopvang:

  1. Flexibiliteit: qua opvanguren, opvangtijden en opvangdagen
  2. Huiselijkheid
  3. Kleinschaligheid
  4. Continuïteit: de opvang wordt door een vaste gastouder verzorgd

Hieronder kunt u uw (vrijblijvende) aanmelding doen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op: