Steeds meer ouders kiezen voor een nanny

You are here:
  • Home
  • Steeds meer ouders kiezen voor een nanny

Steeds meer gezinnen kiezen voor een nanny. Voor een gezin met drie of meer kinderen zou een nanny vrijwel altijd voordeliger zijn dan een crèche. Dit beweert RTL Nieuws na een eigen berekening.

'We hoeven niet meer te halen en te brengen, de kinderen zijn thuis, in hun eigen bed. We maken met haar belangrijke afspraken over de dag', aan het woord is moeder Anna van den Breemer in RTL Nieuws. Zij maakt voor haar twee kinderen gebruik van een nanny. Het aantal ouders dat gebruik maakt van een nanny, neemt snel toe. Dit blijkt na een rondvraag van RTL bij vijf grote nannybureaus.

'In 2015 verwachten wij een groei van veertig procent, dus da's een hele mooie groei', zegt Marenne Baas van Nanny Service Nederland. Een nanny voor één kind is duur, maar vanaf drie kinderen wordt het algauw goedkoper voor ouders dan wanneer ze hun kinderen naar de kinderopvang brengen, aldus RTL Nieuws. Als je drie kinderen drie dagen naar de kinderopvang brengt, ben je hier na aftrek van de kinderopvangtoeslag € 1229 aan kwijt, bij een nanny kost dit gemiddeld € 1213. Vader Rolf van den Breemen: 'De kinderopvang rekent lange dagen en is daarin ook niet flexibel, wij kunnen bij nanny op maat kinderopvang afnemen.'

BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma waarschuwt ouders dat de nanny wel ingeschreven moet staan in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. 'Anders gaat het om een dienstverlening aan huis en moeten ouders het wettelijk minimumloon betalen. Dat moeten ouders zich natuurlijk wel kunnen veroorloven.'

Brancheorganisatie Kinderopvang informeert ouders met een speciale campagne over hoe de tarieven voor de kinderopvang zijn opgebouwd en wat ze terug kunnen krijgen. Op die manier wil de Brancheorganisatie laten zien dat kinderopvang helemaal niet duur is. Kinderopvangtoeslag is inkomensafhankelijk en kan oplopen tot 90,7 procent teruggave bij het eerste kind en 93,3 procent bij het tweede kind en verder. De campagne vertelt ook dat ouders die er niet uitkomen met de berekening, altijd hulp kunnen inschakelen bij een kinderopvangorganisatie bij hen in de buurt.

Klik hier om het item van RTL Nieuws te bekijken

In tegenstelling tot Jo Frost bemoeien deze nanny's zich niet met de opvoeding van de ouders.

Bron: www.kinderopvangtotaal.nl

vrijdag, 28 augustus 2015